Γι’ αυτό έσπρωξε τον Αντώνη στη θάλασσα: Μαθεύτηκε η αλήθεια από τους ίδιους – Στο «φως» ο διάλογος που «καίει» το πλήρωμα

Στο αποκαλυπτικό αυτό ντοκουμέντο, ακούγεται η αποκληρητική φράση «Ένας μ… παλαβός, έπεσε στη θάλασσα», ενώ παράλληλα ακούγεται και η απαράδεκτη δήλωση «κονομήσαμε»… Στη συνέχεια, ο καπετάνιος και ο ύπαρχος ανταλλάσσουν απόψεις για το τι θα αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές σχετικά με το περιστατικό. Η συνομιλία τους αποκαλύπτει την ανησυχητική αναισθησία και την έλλειψη ανθρωπιάς, καθώς ακούγεται ο ύπαρχος να δηλώνει: «νόμιζα ότι ήταν μαύρος, Πακιστανός και δεν είχε εισιτήριο».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Πλήρωμα: Ρε τον μ… ρε. Τώρα οικονομίσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα.

Πλοίαρχος: Πάρε μια τον… Θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε… μην πεις πολλά.

Ύπαρχος: Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη… Δίπλα, δίπλα στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν. Εκείνη την ώρα που έδεσα εγώ τον κάβο, ήταν δίπλα μου. Του λέω: Ταξιδεύεις; Όχι μου λέει και μετά ανέβηκε, μπαίνει μέσα.

Πλοίαρχος: Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση, έκανα κράτη για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα ναι. Μάλιστα τον είδα και το Έλυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Έλυρος. Κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Του λέω βγες έξω, βγες έξω

Πλοίαρχος: Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Πάει να βγει έξω… βγαίνει έξω ξανά μπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα.

Πλήρωμα: Αυτός ήταν απ’ έξω.

Ύπαρχος: Ναι, είχαμε αφού είχαμε κλείσει τον καταπέλτη των οχημάτων ναι. Αυτός ήταν στην πίντα, καθότανε και μετά πήρε δρόμο να μπει μέσα. Τελευταίος, τελευταίος. Είχε ξεκινήσει προχωρούσε το βαπόρι μπροστά. Είχαμε αμολήσει, ναι.

Πλοίαρχος: Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό ρε;

Ύπαρχος: Τίποτα, δεν με βλέπω καλά. Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω – γύρω. Μα δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο. Εμένα το μόνο που μου είπε «εγώ θα ταξιδέψω»

«Έλεγε στον πατέρα του ότι θα τη σκοτώσει – Δεν είχε γνωρίσει άλλη γυναίκα»: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στην Καλαμαριά

Κικίλιας για κακοκαιρία Daniel: «Σε άλλες χώρες έχουμε χιλιάδες νεκρούς – Δε φυγομαχώ!»