Η δικαιολογία της διοίκησης του ΟΣΕ: Εργάζεται κανονικά ο συμβασιούχος σταθμάρχης Λάρισας παρά την κακουργηματική δίωξη εναντίον του!

Μέσα από ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ του Open, το οποίο αποκάλυψε το επικαλούμενο το βιβλίο βαρδιών και το πρόγραμμα Απριλίου για τον σιδηροδρομικό σταθμό των Παλαιοφαρσάλων ανέφερε πως ο έμπειρος σταθμάρχης Λάρισας (σ.σ. ο συμβασιούχος) που είχε βάρδια την μοιραία νύχτα του δυστυχήματος των Τεμπών, παραμένει κανονικά στη θέση του, παρότι έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος!

Ο 33χρονος σταθμάρχης της Λάρισας (ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) δεν τέθηκε ποτέ σε αργία από τα καθήκοντά του, δεν υποβλήθηκε καν σε πειθαρχική έρευνα και συνεχίζει να εργάζεται κανονικά, παρότι:

διόρθωσε με μπλάνκο τις βάρδιες της επίμαχης νύχτας,
έφυγε νωρίτερα από τον σταθμό, αφήνοντας μόνο του τον άπειρο σταθμάρχη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου που σταμάτησε ο χρόνος για 57 ψυχές.

«Το ότι δεν έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχει απαγγελθεί στο συγκεκριμένο πρόσωπο κατηγορία για ποινικό αδίκημα … Θα έπρεπε εκκρεμούσης της κατηγορίας ήδη να έχει υπάρξει κάποια ενέργεια σχετική από την υπηρεσία», είπε στο Open ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος.

Το πρόγραμμα με τις βάρδιες του Μάϊου

Σύμφωνα με το Open, ο συμβασιούχος σταθμάρχης Λάρισας εργαζόταν όλο τον Απρίλιο κανονικά στην απογευματινή βάρδια, ενώ το όνομά του είναι γραμμένο και στο πρόγραμμα βαρδιών του μήνα Μαΐου!

Όπως δείχνει το έγγραφο από το βιβλίο βαρδιών, για όλο τον Απρίλιο ο συγκεκριμένο σταθμάρχης έχει αναλάβει το σταθμό Παλαιοφαρσάλου με ωράριο 14:00-23:00, όπως ακριβώς θα έπρεπε να εργάζεται δηλαδή και τη νύχτα του δυστυχήματος.

Αγανακτισμένος ήταν ο δικηγόρος Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι και πατέρας ενός εκ των τραυματιών και αναρωτήθηκε μιλώντας στο Open:

«Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που θεωρείται υπόλογος για πολλαπλούς θανάτους να συνεχίζει να εργάζεται ανενόχλητος; Θεωρώ ότι πραγματικά τίθεται θέμα ασφάλειας».

Η απάντηση του ΟΣΕ

Η απάντηση της διοίκησης του ΟΣΕ για το θέμα αυτό, ήταν ότι… δεν έχει λάβει ακόμα τα έγγραφα από τις δικαστικές Αρχές για τη σχετική ενημέρωση του αδικήματος:

«Έχουμε ζητήσει από την Εισαγγελία επίσημη νομική ενημέρωση για τη δίωξη που έχει ασκηθεί στον σταθμάρχη αυτό όπως και για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ακόμα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, γι’ αυτό ο σταθμάρχης παραμένει στη θέση του κανονικά».

Στο μεταξύ, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΕ), ολοκλήρωσε την έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, καλεί σε ακρόαση για εξηγήσεις, τους υπευθύνους του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

What do you think?

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Νεκρός 14χρονος μετά από πτώση με το ποδήλατο – Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι

Ρίγη συγκίνησης με την ιστορία του: O ήρωας Έλληνας πυροσβέστης που έπεσε στη φωτιά για να σώσει τους συναδέρφους του