Η συνειδητοποίηση της Έλενας Μπουζάλα: Το σεξισμός στο αθλητικό ρεπορτάζ

“Ζούμε σε μια σεξιστική κοινωνία και όσο δεν διεκδικείς χώρο σε κάτι που θεωρείται όντως ανδρικό σπορ, θα αντιμετωπίζεις αμφισβήτηση” εξηγεί η Έλενα Μπουζάλα.

Την Έλενα Μπουζάλα και την Μαρία Ζαφειράτου φιλοξένησε ο Τάσος Ιορδανίδης, το απόγευμα του Σαββάτου, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μπαμπα-δες» στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, δε, οι δυο γυναίκες αθλητικογράφοι μίλησαν για τις δυσκολίες που συνάντησαν λόγω φύλου σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο.

Ειδικότερα, η Έλενα Μπουζάλα σημείωσε χαρακτηριστικά πως “θα πω την εμπειρία μου αν και μπορεί να μη θέλει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Γιατί πήγα στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ του Σωτηρακόπουλου και φτάνω εκεί όπου είναι ο Σωτηρακόπουλος και ο Χελάκης. Μπαίνω μέσα στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και μου λένε “τι θες εσύ εδώ;” και τους απάντησα “τι εννοείτε;”. “Τι ήρθες να κάνεις εδώ;” με ρώτησαν εννοώντας πως μου ήρθε να κάνω αθλητικό ρεπορτάζ. Μάλλον ήταν μέρος μιας συνέντευξης”.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είναι τόσο ανδροκρατούμενο ή σεξιστικό να ασχοληθείς με το αθλητικό ρεπορτάζ. Νομίζω ότι ζούμε σε μια σεξιστική κοινωνία και όσο δεν διεκδικείς χώρο σε κάτι που θεωρείται όντως ανδρικό σπορ, θα αντιμετωπίζεις μια αμφισβήτηση. Επομένως, όπως σε όλες τις δουλειές, πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι εκεί επειδή είσαι καλή στη δουλειά σου» πρόσθεσε, επίσης, η Έλενα Μπουζάλα στην εκπομπή της ΕΡΤ με τον Τάσο Ιορδανίδη στην παρουσίαση.


Διαβαστε Ακομη

Η Ειρήνη Νικολοπούλου: Μια αληθινή μαχήτρια που ξεπέρασε το πένθος της

Έναρξη της επιχείρησης “Αληθινή Υπόσχεση”: Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ