Έναρξη της επιχείρησης “Αληθινή Υπόσχεση”: Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Έντονες αντιδράσεις από Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Μεγάλης κλίμακας επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, με drones αλλά και πυραύλους Κρουζ, ξεκίνησε τη νύχτα του Σαββάτου όπως μεταδίδουν όλα τα δίκτυα του πλανήτη. Μάλιστα, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, πληροφορίες θέλουν να έχουν φτάσει στο Ισραήλ τα πρώτα drones.

Κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά μεταδίδεται μέσω βίντεο στα social media. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ το Ιράν εξαπέλυσε 100 drones και πυραύλους Cruise κατά του Ισραήλ με ορισμένους να έχουν καταρριφθεί επάνω από την Συρία και την Ιορδανία. Η επίθεση την οποία έχει ονομάσει το Ιράν «Αληθινή Υπόσχεση», είναι σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης μόνο στην αρχή της.

Η Γαλλία «καταδικάζει» την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, η οποία τόνισε πως επιδεινώνει την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή. Η Βρετανία, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρίσι Σούνακ, επίσης καταδικάζει την «επικίνδυνη» επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη και θα συνεχίσει να «προασπίζει την ασφάλεια του Ισραήλ».

«Στο πλάι των συμμάχων μας, εργαζόμαστε επειγόντως για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση για να αποτρέψουμε κλιμάκωση. Κανείς δεν θέλει να δει νέο λουτρό αίματος», τόνισε ο κ. Σούνακ, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του. Η Ιταλία παρακολουθεί «με προσοχή και ανησυχία» την κατάσταση, τόνισε μέσω X ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ» τόνισε μέσω Χ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε «σθεναρά» την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μέσω Χ. «Καταδικάουμε σθεναρά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποτραπεί περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση. Πρέπει να αποφευχθεί περισσότερη αιματοχυσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τους εταίρους μας».

Πηγή: newsit.gr

Η συνειδητοποίηση της Έλενας Μπουζάλα: Το σεξισμός στο αθλητικό ρεπορτάζ

Η αναγνωρισιμότητα του Νάσου Παπαργυρόπουλου μέσα από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικά σόου