Μητσοτάκης και η Φοροδιαφυγή: Ένα Ζήτημα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αντιμετωπίζει το ζήτημα της φοροδιαφυγής ως ένα “ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης”. Αυτό ήταν κυρίως το μήνυμα που μετέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 87η ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η φοροδιαφυγή είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν, ωστόσο, καμία δεν κατάφερε ή δεν ήθελε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η τωρινή κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει πραγματικά και με αποτελεσματικό τρόπο το ζήτημα της φοροδιαφυγής. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι έχει ήδη ανακοινωθεί μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα και ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αυτά θα πετύχουν.

Καθοριστική συμβολή σε αυτή την προσπάθεια θα έχει και η τεχνολογία, η οποία θα επιτρέψει τη διασταύρωση δεδομένων και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων. Κατά τη γνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ότι η φορολογία αποτελεί ένα σύστημα δίκαιο έναντι όλων, και όχι έναντι μόνο ενός μέρους της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αναμένεται να υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα οποία θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό, θα συμβάλουν στην επίτευξη υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος και θα απελευθερώσουν πόρους για την υγεία, την παιδεία και την πολιτική προστασία.

Εντυπωσιακό Timelapse Βίντεο Αποκαλύπτει τη Γη από Ψηλά!

Η Μαγευτική Λίμνη Σκρα και οι Εντυπωσιακοί της Καταρράκτες (Φωτογραφίες)