Όθωνας Μεταξάς: Η αντίσταση ενάντια στην τυραννία των γαρυφάλλων

Ο Όθωνας Μεταξάς εξηγεί ότι δεν μπορεί να δώσει άλλοθι στον εαυτό του και να κάνει έκπτωση για να υποστηρίξει κάποια πράγματα.

Κατά την επερχόμενη μουσική του εμφάνιση, ο Όθωνας Μεταξάς παραχώρησε μια αναλυτική συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Δύο στις 10” και στη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη την Κυριακή στη δημόσια τηλεόραση. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε τόσο για τις εκπτώσεις που δεν επιθυμεί να κάνει στην καλλιτεχνική του πορεία όσο και για τις απογοητεύσεις και τις ιδιοτροπίες που συνάντησε στον χώρο του θεάτρου.

Συγκεκριμένα, ο Όθωνας Μεταξάς εξομολογήθηκε ότι “για κάποια πράγματα δεν μπορώ να δώσω άλλοθι στον εαυτό μου και να κάνω την έκπτωσή μου για να τα υποστηρίξω. Οπότε εμμένω σε αυτό που με κάνει εμένα να νιώθω καλά και ξέρεις, εκ των προτέρων, ότι δεν απευθύνεσαι στον πολύ κόσμο. Αυτό έχει κόστος, ναι και οικονομικό. Ευτυχώς οι μουσικοί, παρόλο που είναι πρώτης γραμμής, έρχονται σε μένα και μου κάνουν καλή τιμή! Επίσης έχει και επικοινωνιακό κόστος γιατί στην ουσία, όταν ένας καλλιτέχνης κάνει ένα πράγμα, θέλει να το επικοινωνεί με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Αυτή είναι η ηθική του ανταμοιβή. Δεν είναι όμως κακό να είσαι για συγκεκριμένο κόσμο”.

“Δεν μπορώ να φανταστώ να υποστηρίζω έναν άλλο χώρο όπως τα μπουζούκια. Να με ραίνουν με τα γαρύφαλλα και να είμαι μέχρι εδώ, να πνίγομαι; Και τα δισκάκια; Η θάλασσα των γαρυφάλλων; Δεν ξέρω, δεν το έχω ζήσει. Προφανώς είναι μια εμπειρία η θάλασσα αυτή αλλά για μια φορά, δεν νομίζω ότι θα το άντεχα δεύτερη. Δεν κατηγορώ όμως κάτι, είναι ένας τρόπος έκφρασης”.

“Το θέατρο έχει απογοητεύσεις. Επειδή ο συγχρωτισμός με τους ανθρώπους του χώρου είναι πολύ έντονος, με πρόβες πεντάωρες και οκτάωρες, μετά συνύπαρξη και στις διπλές παραστάσεις μπορεί να είσαι συνολικά ένα οκτάωρο μαζί, είναι δύσκολο. Δεν έχω βιώσει κάτι ακραίο, πέρα από ιδιοτροπίες, αλλά δυστυχώς είμαι και μιας γενιάς που αυτό το βλέπαμε ως κανονικότητα και δεν μας φαινόταν περίεργο”, πρόσθεσε επίσης ο Όθωνας Μεταξάς στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ.

Διαβάστε Ακόμη:

Η αναρρίχηση στην κορυφή: Η ζωή και οι θυσίες της Γιούλικας Σκαφιδά

Ο Παίκτης του Survivor Ζήτησε να Ψηφιστεί – Απρόσμενη Πρώτη Υποψηφιότητα για Αποχώρηση