«Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη»: Απαρηγόρητη η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού, αυτές τις μέρες θα την έπαιρνε πίσω στο σπίτι

Υποβασταζόμενη και με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του κοριτσιού που πέθανε σήμερα στο Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» διηγήθηκε την τραγική ιστορία της μικρής της κόρης.
Αιχμές για ιατρική παραμέληση του παιδιού με ρατσιστικά κίνητρα άφησε η μητέρα του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού – με καταγωγή από την Νιγηρία – που βρέθηκε νεκρό την Παρασκεύη σε βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σε τραγική κατάσταση και μιλώντας μισά αγγλικά μισά ελληνικά η γυναίκα υποστήριξε πως δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί της.

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, το κοριτσάκι με εισαγγελική εντολή είχε απομακρυνθεί από την οικογένεια – γιατί είχε κριθεί ακατάλληλη – και διέμενε στη δομή για δύο χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες, πιθανώς ακόμη και σήμερα, το παιδί θα γύριζε πίσω στη μητέρα του.

Εισαγγελική έρευνα και παρέμβαση Πλεύρη
Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε νωρίτερα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, αλλά και και της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας – ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το GrTimes, στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί , η ιαροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν κι όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το κοριτσάκι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, οι οποίοι προσπάθησαν με ανανήψεις να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους, έξω από τον Άγιο Στυλιανό έφτασε ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα με «Γέφυρα Ζωής» στο εφημερεύον νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη, καθώς το κοριτσάκι κατέληξε.

Μια μέρα πριν, ωστόσο, το παιδιί είχε διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις, αλλά πήρε εξιτήριο.

Πιο αναλυτικά, το παιδί διεκομίσθη χθες το μεσημέρι στο «Ιπποκράτειο» όπου ο γιατρός που το εξέτασε ανέφερε ότι πάσχει από υπερτροφία αμυγδαλών.

Εκεί, υπήρξε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή, επανέλεγχο σε δέκα ημέρες, ενώ εξετάστηκε και η πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Μετά τις εξετάσεις επέστρεψε στο δημοτικό βρεφοκομείο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Ευδοκία Ρουμελιώτη: «Έκανα εξωσωματική, αλλά δεν ήμουν τυχερή. Τώρα συνειδητοποιώ ότι η οικογένειά μας θα είναι αυτή»

Το δικαστήριο μίλησε: Πατέρας πήρε την επιμέλεια του γιου του και η μητέρα θα πληρώνει διατροφή