Έχουμε το πρώτο θύμα: Πρώτος νεκρός από την κακοκαιρία Daniel στο Βόλο

Νεκρός κτηνοτρόφος στο Βόλο καθώς το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε λόγω της κακοκαιρίας Daniel.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε νεκρός ένας οδηγός που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε -λόγω της κακοκαιρίας Daniel- σε περιοχή του Βόλου.Νεκρός εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του gegonota.news ένας κτηνοτρόφος που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ρέμα στο Βόλο.Τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και δεν μπορούσε να τον εντοπίσει κανείς και όπως έγινε γνωστό ο άτυχος άνδρας πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο

Η Μαγνησία δοκιμάζεται άγρια από την κακοκαιρία Daniel που προκαλεί μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά της, ειδικά από τον Βόλο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στον Βόλο, στην περιοχή Νεάπολη, η οδός Λαρίσης έχει πλημμυρίσει, με συνεργεία του δήμου και προσωπικό της Πυροσβεστικής να κάνουν απάντληση υδάτων.

Ήδη, υπάρχουν αναφορές για σπίτι και καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει, με τους επιχειρηματίες να κάνουν λόγο για καταστροφή. «Ακούμε βροχή και τρέχουμε στα μαγαζιά. Δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα. Πνιγόμαστε, ας μας βοηθήσει κάποιος» αναφέρει πολίτης της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Πληροφορίες υπάρχουν και για εγκλωβισμένους οδηγούς γύρω από το Πανθεσσαλικό στάδιο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε πως στην ανατολική πλευρά του Πηλίου η κατάσταση είναι δύσκολη. Πυροσβέστες και μηχανήματα επιχειρούν όπου χρειάζεται, ενώ η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα.

«Εστάλη μήνυμα 112 να μην κάνει κανείς άσκοπες μετακινήσεις, γιατί θα υπάρξει πολύ νερό. Οι κατασκηνώσεις πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους και να φύγει ο κόσμος από το κάμπινγκ και την παραλία, γιατί θα πέσει τόσο νερό όσο θα έπεφτε σε μισό χρόνο. Η χαρακτηριστική μου έκφραση είναι “συναγερμός”», δήλωσε στο Mega.

Κεντρικές συνοικίες της πόλης έχουν πλημμυρίσει και δεν έχει φτάσει βοήθεια, καταγγέλλει κάτοικος του Βόλου. «Βγάζουμε το νερό με τους κουβάδες από το σπίτι. Το παιδί μου είναι εγκλωβισμένο έξω, δεν μπορώ να του ανοίξω να μπει γιατί υπάρχει παντού νερό. Είναι πάνω από ένα μέτρο», είπε. «Είμαστε σε απόγνωση, από τις 06:00 το πρωί δεν σηκώνει το τηλέφωνο κανείς. Ζητάμε βοήθεια. Σε αυτή τη χώρα πρέπει να πνιγόμαστε ή να καιγόμαστε; Είμαστε σε απελπιστική θέση».

Σύμφωνα με το gegonota. news, σταμάτησε η κίνηση στον περιφερειακό του Βόλου καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού. Το νερό έχει καλύψει τον δρόμο και έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών. Κρίσιμες ώρες και για το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο Νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα.

Κινδύνευσε οδηγός στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα, κινδύνευσε ένας οδηγός, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή της Ροδίτσας. Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της «κακοκαιρίας Daniel» στο μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας, με την βόρεια Εύβοια αλλά και την κεντρική να έχουν καταγράψει τις σημαντικότερες ζημιές. Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει μεγάλο μέρος της Ελλάδας από το πρωί της Δευτέρας (04/09) και λίγο μετά τις 18:00, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Εύβοιας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας. Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς. Η κακοκαιρία Daniel θα «χτυπήσει» περιοχές της χώρας και τα πρώτα μηνύματα 112 για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Kύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, το χαλάζι και οι κεραυνοί.

Εφιαλτικές προβλέψεις μετεωρολόγου για πλημμύρες στη Θεσσαλία

Στάζουν τα ταβάνια στο Νοσοκομείο Βόλου: Πλημμύρισε η πτέρυγα για χημειοθεραπείες