Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης της DEAL news Παύλος Δημητριάδης

Σε ηλικία 64 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο εκδότης και δημοσιογράφος Παύλος Δημητριάδης.

Ο Παύλος Δημητριάδης ήταν εκδότης της εφημερίδας DEAL news, ενώ διετέλεσε εκδότης και διευθυντής των εφημερίδων «Espresso» και «PRESS Time».

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε δημοσιογραφία και ξεκίνησε την καριέρα του στην εφημερίδα Απογευματινή στην οποία εργάστηκε επί 20 χρόνια από το πόστο του ελεύθερου ρεπορτάζ.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες όπως το Έθνος και η Καθημερινή αλλά και περιοδικά όπως ο Θησαυρός και το Εμπρός. Επίσης, εργάστηκε στην ΕΡΤ, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και έγραψε το βιβλίο «Ρουμανία, η εξέγερση ενός λαού».

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θάνατο του Παύλου Δημητριάδη

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το θάνατο του Παύλου Δημητριάδη.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συναδέλφου Παύλου Δημητριάδη».

Η ανακοίνωση η «DEAL news»

«Με βαθιά οδύνη και ανείπωτη θλίψη, η “DEAL news” αποχαιρετά τον εκδότη και διευθυντή της, Παύλο Δημητριάδη, o οποίος έφυγε ξαφνικά σήμερα από τη ζωή. Ο Παύλος Δημητριάδης, υπήρξε εμπνευστής, ιδρυτής και θεμελιωτής αυτής της εφημερίδας, μέσω της οποίας είχε σκοπό να στηρίξει και να προάγει την επιχειρηματικότητα και την οικονομία στην Ελλάδα.

Μοναδικός χαρακτήρας, οραματιστής και καινοτόμος, ο Παύλος Δημητριάδης άλλαξε την πορεία του Τύπου στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1959 και σπούδασε δημοσιογραφία δίπλα στον Χρήστο Πασαλάρη με τον οποίο συνεργάστηκε επί σειρά ετών. Με ζήλο και πίστη στο δημοσιογραφικό ιδεώδες, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από την ιστορική εφημερίδα “Απογευματινή”, όπου υπηρέτησε για περισσότερες από δύο δεκαετίες το ελεύθερο ρεπορτάζ, το κοινωνικό, το στρατιωτικό και πολλά ακόμα, ξεχωρίζοντας με το ταλέντο του.

Αεικίνητος και απομακρυσμένος από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις, με την ξεχωριστή του πένα κάλυψε τα σημαντικότερα γεγονότα της εποχής του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό όπως η πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, ενώ έκανε συνεντεύξεις δεκάδων προσωπικοτήτων της ελληνικής και παγκόσμιας σκηνής. Ασχολήθηκε με φλέγοντα θέματα που απασχολούσαν την κοινωνία, τα ναρκωτικά, το AIDS και οι ανίατες ασθένειες κ.α.

Μεταξύ άλλων, εμπνεύστηκε και υλοποίησε την πρώτη tabloid εφημερίδα στην Ελλάδα, την Espresso, ενώ εξέδωσε και την εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα “PRESS Time”. Συνεργάστηκε με δεκάδες εφημερίδες και περιοδικά, όπως το “Έθνος”, η “Καθημερινή”, ο “Θησαυρός” και το “Εμπρός”. Στην κρατική τηλεόραση παρουσίαζε την επιτυχημένη εκπομπή “2 ρεπόρτερς 1 θέμα”. Στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 παρουσίαζε τη δημοφιλή εκπομπή “Ελλάδα SOS”. Έγραψε το βιβλίο “Ρουμανία, η εξέγερση ενός λαού”. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου.

Το ανήσυχο πνεύμα του, τον ώθησε, καταμεσής της κρίσης που έπληττε την Ελλάδα, να δημιουργήσει μία εφημερίδα η οποία θα αποτελούσε το στήριγμα του επιχειρηματικού κόσμου. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η “DEAL news”. Μέσα από την αρθρογραφία του, αλλά και από τα ρεπορτάζ που ο ίδιος εμπνεόταν, κατηύθυνε και έγραφε, καθώς διατήρησε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα μέχρι το τέλος, αποτέλεσε φωτεινή πυξίδα για την ανεύρεση του δρόμου της εξόδου από την κρίση, την ανάταξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων, το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων. Συνεργάστηκε με δεκάδες φορείς και οργανώσεις, παρέχοντας ανιδιοτελώς και απλόχερα την εμπειρία και τις αστείρευτες ιδέες του.

Οι συνεργάτες του, η ομάδα που αφήνει πίσω του, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο…».

Κρανίου τόπος η Πάρνηθα: Πάγωσαν οι αστυνομικοί με αυτό που αντίκρισαν -Τι υποδηλώνει το εύρημα στη Φυλή

Φωτιά τώρα: Καίει στην Παιανία, πίσω από τα παλιά studio του Alpha