Εύα Καϊλή: «Προτιμώ να λιώσω στη φυλακή παρά να αποδεχτώ μια ατιμωτική κατηγορία» – Τι περιείχε το επίμαχο usb

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση του Qatar Gate στο Βέλγιο, ενώ ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είναι ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Και οι συνήγοροί της κάνουνε ότι μπορούνε προκειμένου να βρεθεί εκτός φυλακής και να αποδείξουν την αθωότητά της.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δίνει τις δικές του απαντήσεις στα δημοσιεύματα που αφορούν τις συνομιλίες της πελάτισσάς του με συγγενικά της πρόσωπα. Επισημαίνει ότι τόσο η ίδια όσο και συνομιλητές της γνώριζαν ότι οι κλήσεις παρακολουθούνταν από τις βελγικές αρχές και δεν υπάρχουν σε αυτές στοιχεία που την ενοχοποιούν.

Όσα είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή

«Το USB αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να ενεργοποιηθούν για να κάνει κάποιες πληρωμές για την κόρη της», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφορικά με τον διάλογο της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με την αδερφή της, για το επίμαχο «USB δίπλα από τον καθρέφτη», το οποίο χαρακτήρισε ως «σημαντικό».

Ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σας λέω λοιπόν ότι όταν επικοινωνεί με την αδερφή της και με τον πατέρα της είναι συνήθεις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε συγγενείς για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα. Και όσον αφορά το USB, αυτό αφορούσε ένα τηλέφωνο που είχε κάποιους κωδικούς που έπρεπε να ενεργοποιηθούν για να κάνει κάποιες πληρωμές για την κόρη της. Όλα αυτά εκθέτονται μέσα στους διαλόγους, απλώς δεν μεταδίδονται προς τα έξω».

Επίσης ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή αναφέρει: «Τη Δευτέρα θα πάει ο Βέλγος δικηγόρος στην Αστυνομία, προκειμένου να ακουστούν όλα αυτά τα ντοκουμέντα, τα οποία είναι προφορικά και να αποτυπωθούν σωστά, γιατί όλες αυτές είναι διαρροές, οι οποίες συσκοτίζουν την πραγματικότητα. Το ξέρεις ότι παρακολουθείσαι. Οι διάλογοι δεν μπορεί να είναι παράνομοι. Μην εκβιάσουμε τη λογική.

Τη Δευτέρα θα πάει ο Βέλγος δικηγόρος στην Αστυνομία, για να πιάσουμε έναν – έναν τους διαλόγους της κ. Καϊλή με τους συγγενείς της, ώστε να αποδείξουμε και να καταγραφούν σε σωστή μετάφραση ότι δεν υπάρχει τίποτα το οποίο είναι μεμπτό». «Τα δημοσιεύματα αυτά τα ξέρουμε. Υπάρχουν μέσα στη δικογραφία και έχουν απαντηθεί ένα προς ένα».

«Δεν εφαρμόζεται το τεκμήριο αθωότητας»

Ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως «το τεκμήριο αθωότητας δεν εφαρμόζεται στις Βρυξέλλες», καθώς «όσοι ομολογούν τα εγκλήματά τους αφήνονται ελεύθεροι. Αυτοί που παλεύουν γιατί δεν έχουν διαπράξει κάτι το οποίο είναι ποινικά κολάσιμο κρατούνται στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος.

«Θέλω να πιστεύω όμως ότι με την τελευταία αποφυλάκιση του συντρόφου της κ. Καϊλή, θα πέσει και το τελευταίο επιχείρημα που έχουν οι δικαστές […] που επειδή φοβούνται, αν την αφήσουν ελεύθερη, θα καταστρέψει τα στοιχεία. Και εδώ αναρωτιέμαι δημόσια και φωναχτά: αν υπάρχουν στοιχεία, ο σύντροφός της τι θα τα κάνει;».

Για τον Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος «έδωσε» την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε: «Τι αξία μπορεί να έχει ο λόγος του κ. Παντσέρι, ο οποίος, μέχρι να συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές, εθεωρείτο παντελώς αναξιόπιστος μάρτυρας;». «Ξαφνικά, έναν άνθρωπο που ό,τι έλεγε εθεωρείτο ψέμα, μόλις άρχισε να κατηγορεί την κ. Καϊλή και άλλους 3 – 4 ευρωβουλευτές απέκτησε υπόσταση του “μάρτυρος του στέμματος”».

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ

Ακόμη υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τα όσα λέει ο Αντόνιο Παντσέρι για τα 250.000 ευρώ που φέρεται να πήρε από το Κατάρ η Εύα Καϊλή, καθώς «όλοι οι υπόλοιποι το διαψεύδουν».

«Από την πρώτη στιγμή της έχουν πει “παραδέξου την ενοχή σου και σε δύο μέρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου”». Αν η κ. Καϊλή είχε αποδεχτεί ενοχή αυτή τη στιγμή θα ήταν ελεύθερη […] Αλλά η κ. Καϊλή λέει: “πώς να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει; Προτιμώ να κάτσω να λιώσω μέσα, παρά να αποδεχτώ μια ατιμωτική κατηγορία για πολιτικό πρόσωπο και να βγω έξω”».

«Κάθε φορά που είναι να υπάρξει μια θετική πρόοδος ως προς την κ. Καϊλή διαδίδονται πληροφορίες, οι οποίες είναι ανακριβείς. Η κ. Καϊλή, όπως κι εγώ, όπως και οι Βέλγοι δικηγόροι, ξέρουμε ότι οι συνεχώς παρακολουθούνται όχι μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει από τη φυλακή με την αδερφή της ή με συγγενικά της πρόσωπα, αλλά όταν πηγαίνουμε και εμείς οι δικηγόροι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που συναντιέται ο δικηγόρος με τον κατηγορούμενο, παρακολουθούνται όλα. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κεκτημένο στις Βρυξέλλες. Εκεί είναι ένα δίκτυο που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα»

Εύα Καϊλή: Εκδικάζεται αύριο η έφεση για την απελευθέρωσή της  Τι αποκαλύπτουν οι βελγικοί «κοριοί»

Στο φως έρχονται τώρα και οι καταγεγραμμένες από τη βελγική αστυνομία τηλεφωνικές συνομιλίες της Εύας Καϊλή από τα τέλη Δεκεμβρίου ως τα μέσα Ιανουαρίου με την αδελφή της και με τον πατέρα της .

Το πρωί της 8ης Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή δίνει οδηγίες στην αδελφή της να εντοπίσει ”εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης ”μια παλιά συσκευή κινητού και κάποια σημαντικά όπως τα χαρακτηρίζει usb.

Στις συζητήσεις με την αδελφή της, Μανταλένα, μιλούν για το ενδεχόμενο να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρίες που είχαν συστήσει από κοινού.

Στις συνομιλίες αυτές γίνεται αναφορά και στον σύντροφο της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ως ανώριμος που έπαιζε με τη φωτιά και τώρα έχει λυγίσει από το φόβο.

Μετανιωμένος που έκανε μια κίνηση πανικού παίρνοντας τη βαλίτσα ακούγεται να λέει πως είναι μιλώντας στην κόρη του ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

«Η αμηχανία των αρμόδιων αρχών να στηρίξουν την κατηγορία ότι η Εύα Καϊλή είχε σχέσεις με το Κατάρ τις οδηγεί να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της με συγγενικά της πρόσωπα και επιχειρείται απλές καθημερινές λέξεις να παραμορφώνονται νοηματικά στην προσπάθεια να δημιουργηθούν στοιχεία », ανέφερε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Την αξιοπιστία του Παντσέρι προσπάθησε να αμφισβητήσει και ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί.

Δείτε το ρεπορτάζ για την Εύα Καϊλή

Δεν έχει τέλος η οδύνη: Νεκρή ανασύρθηκε η μητέρα γνωστού ηθοποιού από την τραγωδία στα Τέμπη

Της έβαζαν πάνες, κοιμόταν στο χαλάκι του σκύλου: Γονείς άφησαν την κόρη τους να πεθάνει γιατί ήταν παχύσαρκη