Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και ντεμέκ πατριώτες – Η ΝΔ έκανε την πατρίδα πιο ισχυρή

Μήνυμα αυτοδυναμίας έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που πραγματοποίησε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία.

Η ομιλία του στην Θεσσαλονίκη

Στην ομιλία του σε εκατοντάδες φίλους και στελέχη του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε δεν έχει κριθεί τίποτα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, σημείωσε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στέλνοντας μήνυμα για ηχηρή στήριξη στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως την 21η Μαΐου ο ελληνικός λαός μαύρισε το ψέμα και πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε την αποτυχία του με την απλή αναλογική.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη πως αδυνατεί να σηκώσει κάθε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη θέση του να μην επιθυμεί να συνεργαστεί για να προκύψει κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

«Θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε αν αυτό είναι κάτι που το επιθυμούν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν ψηφίζουμε αντιπολίτευση, ψηφίζουμε κυβέρνηση», υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ για τις εκλογές της 25 Ιουνίου, ζητώντας ισχυρό ποσοστό για να προκύψει σταθερή κυβέρνηση.

«Στις 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες. Για να έχουμε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση πρέπει να πλημμυρίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του και στα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

«Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι εμπορεύονται την θρησκεία ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τον πατριωτισμό της ευθύνης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως πάντα ήταν το σταυροδρόμι ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, ενώ δεσμεύτηκε πως θα πρωταγωνιστεί σε μια Ελλάδα που θα τη ζηλεύει η Ευρώπη.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σύντομα θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη. «Και μετρό και αρχαία, το είπαμε και το κάναμε», σημείωσε τονίζοντας πως «θα έχουμε το ωραιότερο μετρό της Ευρώπης, όχι με ζωγραφισμένα εκδοτήρια».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατασκευή του Flyover, ενώ τόνισε πως σύντομα η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει δυο νέα, σύγχρονα νοσοκομεία. “Στην τελική ευθεία μπαίνει το Flyover. Προχωρούν και άλλες παρεμβάσεις: ο νέος προβλήτας στο λιμάνι, η αναμόρφωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, χώροι πρασίνου στα στρατόπεδα Ζιάκα και Μελά. Ειδικά για την υγεία και για τα 14 νοσοκομεία της Περιφέρειας, όλα εκσυγχρονίζονται και η πόλη αποκτά επιτέλους δύο καινούργια νοσοκομεία: το νέο Παιδιατρικό και το νέο Αντικαρκινικό της νοσοκομείο, το νέο «Θεαγένειο», στο στρατόπεδο Καρατάσιου. Αυτή είναι μία εικόνα από το αύριο της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας που η χώρα σας το οφείλει, εδώ και δεκαετίες“, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ αλλά και για στήριξη της δημόσιας Υγείας με 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ είναι η παράταξη που στηρίζει την ελληνική οικογένεια.

Διεμήνυσε ακόμα πως «ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι», και ανέφερε πως απέναντι στο μεταναστευτικό που φουντώνει ξανά, η απάντηση πρέπει να είναι «εθνικής σιγουριάς».

«Η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το video

Τα «έσπασε» ο Νίκος Ευαγγελάτος: Βρήκε και «μπήκε» στο χαμένο υποβρύχιο δίπλα στον Τιτανικό

Κραυγή αγωνίας: Η κόρη της πέθανε από ένα πράγμα που κάνουν όλες οι μανάδες και στέλνει ηχηρό μήνυμα