Ο Δημήτρης Σταρόβας αντιδρά στον όρο “συμπρωτεύουσα” για την Θεσσαλονίκη: Τι σημαίνει αυτό;

“Έχουμε μπει σε ένα λούκι οι Θεσσαλονικείς που νομίζουμε ότι είμαστε μεγάλη πόλη αλλά είναι ένα χωριό” τονίζει ο Δημήτρης Σταρόβας.

Ο Δημήτρης Σταρόβας βρέθηκε καλεσμένος της Αθηναϊδας Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action 24. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό ομοφοβίας που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη εξηγώντας και τους λόγους που διαφωνεί με τον όρο συμπρωτεύουσα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Σταρόβας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το θεωρώ απαράδεκτο και θα έλεγα, παρότι θα στεναχωρήσω κάποιους επειδή δεν είμαι τοπικιστής, πολλές φορές έχει αποδείξει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης ότι έχει έναν συντηρητισμό που δεν συνάδει με το μέγεθος της.

Δηλαδή έβγαζε ο Μίμης Ανδρουλάκης ένα βιβλίο, το καίγαμε πρώτοι! Κάτι τύποι γραφικοί που βάζουν πάνω απ’ όλα «εμείς στη Θεσσαλονίκη» και αυτά, είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Εμένα με ενοχλεί και ο όρος συμπρωτεύουσα, τι είναι αυτό τώρα; Τι θα πει συμπρωτεύουσα; Έχει μεν κάποιο δίκιο ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να νιώθει αδικημένος, γιατί όλα τα πράγματα είναι συγκεντρωμένα εδώ, αλλά είναι ένα περίεργο φαινόμενο. Ας πούμε δεν υπάρχει άλλη χώρα που ο βορράς να μην είναι πιο αναπτυγμένος, εκτός από τη Γερμανία που είναι παντού ένα ενιαίο πράγμα».

«Και εμείς όμως έχουμε ευθύνη. Δηλαδή πολλοί Θεσσαλονικείς που κινούν τα νήματα και θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, πάλι θα έρθουν να πουλήσουν στην Αθήνα τη δουλειά τους» συμπλήρωσε, επίσης, ο Δημήτρης Σταρόβας στο talk show με την Αθηναϊδα Νέγκα στο Action 24. «Νομίζω ότι με τα χρόνια έχουμε μπει σε ένα λούκι οι Θεσσαλονικείς, που νομίζουμε ότι είμαστε μεγάλη πόλη αλλά επί της ουσίας είναι ένα χωριό».

Αποχώρησε από το Survivor λόγω ασέβειας: Η αντίδραση του παίκτη

Η Ανθή Σαλαγκούδη μιλάει για την αυθεντικότητα στο δελτίο ειδήσεων