Βίκυ Βολιώτη: Η συγκλονιστική φωτογραφία της από το Πήλιο μετά τις πλημμύρες, με το δρόμο που κατάπιε ο γκρεμός

Πέρασε μόλις μία εβδομάδα από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες κι όμως για όλους όσοι ζούμε μακριά από τη Θεσσαλία τα γεγονότα ίσως μοιάζουν ήδη μακρινά, ακόμα κι αν πρόκειται να μας επηρεάσουν με πολύ άμεσους τρόπους.

Συγκλονίζει η Βίκυ Βολιώτη

Η Βίκυ Βολιώτη λοιπόν μάς υπενθυμίζει, ενώ ο αριθμός των θυμάτων συνεχίζει να μεγαλώνει, ότι οι συνέπειες είναι ακόμα εδώ και εστιάζει στο χωριό της καταγωγής της στο Πήλιο. Στη νέα της ανάρτηση μάλιστα η ηθοποιός ανέβασε μια συγκλονιστική φωτογραφία από δρόμο που έχει καταπιεί ο γκρεμός:

«Κι επειδή δεν πρέπει να βυθιστούμε στη γλυκιά αποχαύνωση της καθημερινότητας και να ξεχάσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν αλλά κυρίως επειδή τίποτα σχεδόν δεν έχει γίνει από όσα θα έπρεπε να γίνουν θέλω να σας μιλήσω ξανά για το Πήλιο, το χωριό μου και τις καταστροφές που έχει υποστεί. Ξέρω ότι δεν είναι το μόνο μέρος της Ελλάδας που επλήγη όμως για εκεί ξέρω και μπορώ να μιλήσω.

»Το οδικό δίκτυο του Δήμου Ζαγοράς είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό καταστραμμένο και όπου άνοιξε η πρόσβαση είναι μόνο για μικρά οχήματα και όχι για φορτηγά που θα μπορέσουν να ανεφοδιάσουν σωστά τα χωριά. Το χωριό Πουρί είναι πάλι εντελώς αποκομμένο. Το νερό δεν έχει επιβεβαιωθεί αν είναι πόσιμο και το πιο σημαντικό είναι ότι οι αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στα κτήματα είναι εντελώς εξαφανισμένοι.

«ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ».

»Η Ζαγορά είναι η καρδιά της παραγωγής μήλων στην Ελλάδα. Οι αγρότες μετά από μια περίοδο ανομβρίας παρακαλούσαν να έρθει βροχή γιατί έτσι τα μήλα θα έπαιρναν το ωραίο κόκκινο χρώμα για το οποίο είναι διάσημα. Όμως ήρθε η καταστροφή. Οι αγρότες ετοιμάζονταν στις αρχές της επόμενης βδομάδας να ξεκινήσουν τη συγκομιδή. Αυτό στην παρούσα φάση είναι αδύνατον να συμβεί γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση. Τι σημαίνει αυτό; Θα σαπίσουν στα δέντρα, οι αγρότες θα καταστραφούν, εμείς δεν θα έχουμε μήλα να φάμε. Κι όσα θα υπάρχουν θα ανέβουν οι τιμές στο Θεό. Πρέπει επειγόντως να σταλούν μηχανήματα και κλιμάκια από διάφορα μέρη της Ελλάδας (γιατί προφανώς δεν φτάνουν τα μηχανήματα της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας να αντιμετωπίσουν όλο το κακό που έχει υποστεί η περιοχή) προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγείσες περιοχές. Να ανοίξουν οι δρόμοι, να ελεγχθεί το νερό. Όποιος έχει επισκεφτεί το Πηλιο ξέρει ότι πρόκειται για τον Παράδεισο επί της γης. Και αυτή τη στιγμή εκπέμπει SOS. Ας το ακούσουμε!».

Τέμπη: Το σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα «λύγισε» από τις πλημμύρες – Έπεσε η εμβληματική γέφυρα

Λαμία: Άγριο ξύλο στο κέντρο της πόλης – «Τον έβαλαν κάτω και τον χτυπούσαν με λοστούς και κλωτσιές»