Έπιασαν γιαγιά 104 ετών να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια – «Θα αγοράσω βέσπα ή σκούτερ», είπε (video)

Γιαγιά 104 ετών πιάστηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση επειδή ήθελε να πάει στους φίλους της

Μια ηλικιωμένη 104 ετών στην Ιταλία πιάστηκε να… οδηγεί χωρίς δίπλωμα μέσα στη νύχτα και χωρίς ασφάλιση, καθώς αποφάσισε ότι ήθελε να επισκεφθεί φίλους της κοντά στη Φεράρα.

Οι καραμπινιέρι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν στη 01:00 τη νύχτα τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα 11 Μαρτίου αντίκρισαν την ηλικιωμένη να οδηγεί στην κοινότητα του Μποντένο στην βόρεια Ιταλία.

Αρχικά, έλαβαν μια κλήση για επικίνδυνη οδήγηση στο κέντρο του Μποντένο, μιας κοινότητας 13.000 κατοίκων στην Εμίλια Ρομάνα. Η περίπολος που έφτασε στο σημείο εντόπισε γρήγορα το εν λόγω αυτοκίνητο. Η έκπληξη των καραμπινιέρων όμως ήταν μεγάλη όταν ανακάλυψαν την ημερομηνία γέννησης της οδηγού: 1920, ήταν δηλαδή 104 ετών, όμως ακόμη ικανή να καθίσει στο τιμόνι και να οδηγήσει μέχρι το Μποντένο για να δει τους φίλους της.

Λόγω της προχωρημένης ώρας, η υπερήλικας που οδηγούσε παρ’ότι το δίπλωμά της έληξε πριν από δύο χρόνια, ήταν αποπροσανατολισμένη και περνούσε συνεχώς τους ίδιους δρόμους.

Στην Ιταλία, μετά τα 80, οι οδηγοί πρέπει να επισκέπτονται γιατρό κάθε δύο χρόνια προκειμένου να ανανεώνουν το δίπλωμά τους.

Οι καραμπινιέροι έκαναν μόνο μια προφορική επίπληξη στην υπεραιωνόβια και τη συνόδευσαν στο σπίτι της.

“Adesso uso la bici, ma voglio prendere un motorino, per non rinunciare alla mia indipendenza”. È lo spirito di Giuseppina Molinari, 103 anni, che vive a Vigarano Pieve (FE) rimasta senza auto da quando è stata fermata di notte dai carabinieri con la patente scaduta #IoSeguoTgr pic.twitter.com/hkujwVVETd

— Tgr Rai ER (@TgrRaiER) March 13, 2024

 

Η ίδια πάντως δεν είναι καθόλου έτοιμη να μείνει στο σπίτι της, παρά την περιπέτειά της: «Θα αγοράσω βέσπα ή σκούτερ», είπε η Τζουζεπίνα Μολινάρι ή «Τζόσε» χαϊδευτικά, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα La Nuova Ferrara. Στο μεταξύ, κυκλοφορεί με ποδήλατο.

Δήμαρχος Φεράρα: Δώστε της παράσημο αντί για πρόστιμο

Η ιστορία της δυναμικής ηλικιωμένης προκάλεσε τον θαυμασμό του δημάρχου της Φεράρα, του Άλαν Φάμπρι, ο οποίος κατάγεται από το Μποντένο: «Εγώ θα της έδινα παράσημο αντί για πρόστιμο.Το να έχει κανείς τέτοια εσωτερική δύναμη δεν είναι συνηθισμένο και μου δίνει ελπίδες για τα δικά μου γεράματα», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Η Μπέττυ Μαγγίρα αποκαλύπτει την αλήθεια για τον καυγά μεταξύ Παπανώτα – Καινούργιου

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η πραγματική σημασία του γάμου και η κριτική της στην επιφανειακή νοοτροπία