“Έτσι την αποχαιρετούμε”: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 80 ετών, άφησε η πρέσβυς καλής θέλησης και η Ελλάδα θρηνεί για τον χαμό της και την υμνεί για το έργο της.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Η κηδεία της και η ταφή της, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.«Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο», έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε αφιερωθεί στην Ελπίδα, τον σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Gala, όταν είχε ερωτηθεί αν θυμάται κάποια συγκινητική ιστορία από τη διαδρομή της στην «Ελπίδα», είχε απαντήσει: «Είναι χιλιάδες οι ιστορίες, γιατί είναι χιλιάδες και τα παιδιά της «Ελπίδας», τα οποία γνωρίζω κάθε ένα ξεχωριστά με τα μικρά τους ονόματα. Είναι σαν παιδιά μου όλα τους και γι’ αυτό δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω και να πω μόνο μία ιστορία. Ποια μητέρα μπορεί να ξεχωρίσει ένα παιδί της;

Οι στιγμές μαζί τους και τα όσα με έχουν διδάξει είναι ο θησαυρός της ζωής μου. Χάρη σε αυτά τα παιδιά, χάρη στην «Ελπίδα» έμαθα να μην το βάζω ποτέ κάτω. Το πρόσωπο κάθε αποθεραπευμένου παιδιού μας, το χαμόγελό του και η πορεία του στη ζωή αποτελούν μια δικαίωση και την πηγή της δύναμης για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Δείτε την ανάρτηση

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram

“Τα παιδάκια πάντα την ζωγράφιζαν με δύο φτερά στην πλάτη”: Συγκινεί η Πρωτοψάλτη για τον χαμό της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Όλη η Ελλάδα θρηνεί τους αετούς μας: Νεκροί και οι δυο πιλότοι του μοιραίου καναντέρ στην Κάρυστο