Γάνδη: «Το Μυστικό Που Κρύβει η Ευρώπη»!

Στη συμβολή των ποταμών Leie και Scheldt, βρίσκεται η πανέμορφη Γάνδη του Βελγίου, μια πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε. Η Γάνδη περιλαμβάνεται στις 10 must-see πόλεις του Lonely Planet και στον κατάλογο «Best in Travel», όπου χαρακτηρίζεται ως «το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης».

Η πόλη της Γάνδης προσφέρει μια πληθώρα εμπειριών που συνδυάζουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τον γαστρονομικό πλούτο και τη φυσική ομορφιά. Τα αξιοθέατά της περιλαμβάνουν την Οπερα, 18 μουσεία, 100 εκκλησίες και περισσότερα από 400 ιστορικά κτίρια.

Θα ξεκινήσω με ορισμένες ιδέες για να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη. Μια από αυτές είναι να περπατήσετε στην πόλη. Η Γάνδη διαθέτει τη μεγαλύτερη πεζοδρομημένη περιφέρεια στο Βέλγιο. Μπορείτε να ακολουθήσετε την 10.000 βημάτων(!) τουριστική διαδρομή, που έχει δημιουργηθεί για τους επισκέπτες που επιθυμούν να περιηγηθούν την πόλη πεζή.

Μια άλλη σπουδαία εμπειρία είναι η επίσκεψη στο Κάστρο των Κομήτων της Φλάνδρας, το οποίο χτίστηκε το 1180 και προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Επιπλέον, μην παραλείψετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το μεσαιωνικό λιμάνι της Γάνδης, το Graslei, το οποίο αποτελεί πραγματικό θησαυρό της πόλης.

Για τους λάτρεις των πανοραμικών θεών, η Γάνδη προσφέρει την ευκαιρία να ανεβείτε στον καθεδρικό ναό του Saint Bavo ή στο καμπαναριό της πόλης, από όπου μπορείτε να απολαύσετε θέα στην πόλη. Τέλος, για τους πιο ρομαντικούς, μια κρουαζιέρα στα κανάλια της Γάνδης είναι ιδανική.

Για να φτάσετε στη Γάνδη, μπορείτε να πετάξετε αεροπορικώς μέχρι τις Βρυξέλλες και στη συνέχεια να πάρετε το τρένο. Η διαδρομή Βρυξέλλες – Γάνδη διαρκεί 36 λεπτά. Εάν είστε τύπος ανθρώπου που προτιμά την οργανωμένη περιήγηση, μπορείτε να επιλέξετε ένα οργανωμένο τουρ που ξεκινά από τις Βρυξέλλες και περιλαμβάνει επίσκεψη και στην Μπριζ.

Η Γάνδη είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεμάτη ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και φυσική ομορφιά.

Αυτό είναι το πώς το προτιμούν οι άντρες όταν βρίσκεται στο στόμα σου

Διακρίσεις Μεταξύ Άσπρων και Καφέ Αυγών: Μία Ανάλυση