Η πίεση της ηλικίας και του βάρους: Η αντίληψη της νεότητας στην Ελλάδα

\”Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, αλλά με το πόσο νέος είσαι\” θεωρεί η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τη δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα με αφορμή τις Ευρωεκλογές. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η πρόεδρος της Φωνής Λογικής εξήγησε γιατί θεωρεί τον χώρο της πολιτικής δύσκολο για μια γυναίκα μιλώντας παράλληλα για το πρότυπο της, την Μάργκαρτε Θάτσερ.

Πόσο εύκολος είναι ο χώρος της πολιτικής ειδικά για μια γυναίκα;

Το να πετύχεις σε οποιονδήποτε χώρο, είτε της επιχειρηματικότητας είτε της πολιτικής είτε του θεάματος, δεν έχει να κάνει με το φύλο σου αλλά με την προσωπικότητα σου. Σίγουρα η πολιτική δεν είναι και ο πιο εύκολος χώρος, αλλά σας πληροφορώ πως για κάθε άνδρα που έχει προσπαθήσει να μου βάλει κάποιο «εμπόδιο» έχουν βρεθεί άλλοι τρεις άνδρες να με βοηθήσουνε. Θα έλεγα πως στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, αλλά με το πόσο νέος είσαι. Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχει αρκετός κόσμος που, αν δεν γίνεις 50 χρόνων και αν δεν πάρεις κιλά, σε θεωρεί «μικρό», κάτι που φυσικά δεν ισχύει πουθενά αλλού στον κόσμο. Αυτό ναι, είναι ένα μικρό πρόβλημα.

Ποιο πολιτικό πρόσωπο αποτελεί έμπνευση για εσάς;

Η Μάργκαρετ Θάτσερ. Από μικρό παιδί θυμάμαι να τη μελετώ και να είναι η έμπνευση μου. Φυσικά, μεγαλώνοντας και καταλαβαίνοντας τα επιτεύγματα της, την εποχή κιόλας που τα πέτυχε, τη θαύμασα ακόμη περισσότερο.


Διαβαστε Ακομη

Η Ασημίνα “πάγωσε” τον Λιανό με την απάντησή της: “Κάτσε να σκεφτώ τους γάμους του Δάντη” – Έντονες αντιδράσεις στο Survivor

Η Αναστασία Τσέρου αποδέχεται την υποψηφιότητά της με δικαιολογίες