“Λυπηθείτε μας”: Εγκλωβισμένα 30 άτομα με ΑμεΑ και ηλικιωμένους στα Καλογριανά

Ακόμα ένα χωριό στην Καρδίτσα εκπέμπει SOS. Στα Καλογριανά έχουν εγκλωβιστεί αρκετά άτομα ανάμεσά τους ΑμεΑ και ηλικιωμένοι.

Απελπισμένοι κάτοικοι ζητάνε βοήθεια

Η κα. Βούλα, κάτοικος της περιοχής περιγράφει την τραγική κατάσταση που υπάρχει στο χωριό της: «Είμαι στα Καλογριανά Καρδίτσας, δεν έχει γίνει καμία αναφορά για το χωριό. Έχει 2 μέτρα νερό έχουμε εγκλωβιστεί σε μία καφετέρια, έχουμε μωρά παιδιά. Υπάρχει ένα ζευγάρι 90 χρόνων θείοι μου, δεν έχουμε να φάμε, ό,τι προσπαθεί εδώ η καφετέρια. Υπάρχουν άλλα 100 άτομα σε υψηλότερο σημείο όπου τους μεταφέρανε και είναι διασκορπισμένοι σε διώροφα, αλλού 15 αλλού 30 άτομα», είπε αρχικά.

«Δεν έχουμε νερό ούτε τίποτα, μόνο ρεύμα έχουμε. Πέρασε το πρωί ένα ελικόπτερο αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση στο χωριό για να κατέβει, πουθενά. Το μονό σημείο που είναι στεγνό είναι λίγο η πλατεία, το κέντρο του χωριού που είναι υπερυψωμένο και η καινούρια μας εκκλησία», συμπλήρωσε η κ. Βούλα.

Κάποιοι από τους κατοίκους κατάφεραν να απεγκλωβιστούν. «Πήραμε χθες το πρωί την Πυροσβεστική και δεν είχε πρόσβαση για να μας βοηθήσει. Ευτυχώς που υπήρχε ένα παλικάρι στο χωριό που κουβάλησε πάνω από 200 άτομα όλη μέρα και νύχτα. Ήταν το μόνο αυτοκίνητο που μπορούσε, ήταν τύπου στρατιωτικό, ψηλό αυτοκίνητο. Εμείς είμαστε ασφαλείς, αλλά δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε ψωμί 3 μέρες. δεν έχει χαθεί κανένας άνθρωπος στο χωριό μας».

Όλα τούμπα: Το νέο στοιχείο στην υπόθεση της δολοφονίας του Αντώνη που εξοργίζει και τον πιο ψύχραιμο

Έκτακτη ενημέρωση: Κλείνει η γέφυρα της Γιάννουλης – Να εκκενώσουν τα ισόγεια ζητάει από τους κατοίκους ο δήμος